ناقشت كلية طب الأسنان جامعة بابل دراسة بحث التخرج لطلبة الدراسات الأولية المرحلة الخامسة إلكترونيا بتوجيه من عميد الكلية الاستاذ الدكتور أمير حمدي العميدي للطلبة (زينب رائد علاء و زينب علي عبد الحسن و صفا محمد رضا شاكر و زيد حامد مكي) عنوان البحثBio stimulation of taste compromised related to COVID-19 infection by low level laser therapy. بإشراف استاذ مساعد دكتور علي محسن الياسري دكتوراه طب الفم تناول البحث استخدام طريقة التحفيز الحيوي للتذوق المعرض للخطر المرتبط بعدوى COVID-19 عن طريق العلاج وتحفيز حاسة التذوق بعد الإصابة بفيروس بكورونا بالليزر منخفض المستوى.
وبينت هذه الطريقة انها طريقه حديثه وفعاله جدا لاستعاده حاسة الذوق التي تحدث بعد الإصابة بفايروس كورونا باستخدام الليزر ضمن الطول الموجي 940 و 10 واط.
Assistant Professor Dr. Ali Mihsen Alyassiri (chief Dentistry Department / Hilla University College.
dr.ali_muhsen@hilla-unc.edu.iq
dralimihsen82@gmail.com
Zainab Read Alaa
Safa Mohammed Redha
Zainab Ali Abdulhassan
Zaid Hamid Makki
Abstract:
The aim of the article is to justify the application of low-level laser therapy (LLLT) to prevent the development of endothelial dysfunction in COVID-19 patients. The results of treating and rehabilitating patients with COVID-19 and prevention of the disease using low-level laser therapy (LLLT) are evaluated.
Concluded, Low-level laser therapy is a justified treatment method that promotes lung tissue regeneration and mitigates the consequences of the disease. The obtained results confirm that LLLT can be used for the effective prevention and treatment of COVID-19 patients.